Op 5 minuten van de zee

Een tweede verblijf aan de kust heeft vele voordelen. Je bent weg uit je thuisomgeving en dagdagelijkse bezigheden en je kan genieten van de frisse zeewind en bruisende Horeca. Maar voor velen is de kust te druk in de zomer of te leeg in de winter.

Veurne kan hier een alternatief bieden. Mat zijn unieke locatie op 7 kilometer van de zee sta je op 1 2 3 aan de kust en heb je toch de rust en gezelligheid van een historische centrumstad.

Fietsen in de polders?

Veurne ligt op een boogscheut van de zee en bovendien in een uniek polderlandschap. Wie zich even een wielrenner wil wanen en wil weten wat ‘beuken in de wind’ betekent, kan dit meteen ontdekken in ‘De Moeren’. De vele vredige polderdorpen die deel uitmaken van het grondgebied van Veurne zijn met hun talrijke landelijke wegen een rustpunt om even te ontsnappen aan het drukke bestaan. Het weidse landschap en de open ruimte geven vrijheid aan iedereen die zich er in het decor beweegt. Ook de nabijheid van de Franse grens zorgt voor een internationale toets. In het centrum zijn zowel het Vaubanpark als het stadspark oases van groen die uitnodigen om ontdekt te worden.

Bruisend van activiteiten

De Grote Markt van Veurne is ook een zalige topper. Wie er flaneert tijdens de zomermaanden voelt zich meteen op vakantie. De vele terrasjes rond het Spaans historisch patrimonium zijn als een tafereel voor een ansichkaart. Gezinnen met kinderen moeten zeker eens het Bakkerijmuseum bezoeken om tijdens een workshop een eigen gebak te maken, of eens deelnemen aan een zoektocht in het historisch waterkasteel van Beauvoorde. De dienst Toerisme biedt meerdere arrangementen aan voor gezinnen en groepen. De stad is tevens geroemd om haar vele lokale lekkernijen. Proeven van deze Veurnse specialiteiten tijdens een picknick na een fikse wandeling is een niet te versmaden beleving.

SUPERMARKT

50 m

GROTE MARKT

950 m

WINKELSTRAAT

 

500 m

ZIEKENHUIS

1,3 km

SCHOOL

500 m

SPORTPARK

1,7 km

BUS

250 m

TREIN

250 m

ZWEMBAD

1 km

JACHTHAVEN

400 m

 

 

Op zoek naar een investering? Contacteer ons voor een voorstel op maat.

 

Laat hieronder je gegevens na en wij nemen binnenkort contact met je op.

 

Logo ION