Tijdens het weekend van 3 tot en met 5 december schreven 140 kopers en geïnteresseerden zich in voor een uitgebreide belevingsdag in Suikerpark. De vaak regenachtige en met windstoten gevulde weersomstandigheden weerhielden de mensen niet om kennis te maken met ION’s nieuwe project dat intrek neemt op de voormalige Suikerfabriek.

Sfeervol kennismaken met toekomst en verleden

De bezoekers kregen een sfeervolle rondleiding door ION. Op het gelijkvloers, waar nieuwe muziekacademie StAPwest zal neerstrijken, namen we de bezoekers al even mee in de toekomst van het gegeerde Suikerpark. In een cinemawaardige setting kreeg je er video’s en infopanelen met uitleg voorgeschoteld. Eerst en vooral de toekomst van het WOW-project: wonen, werken en ontspannen. Daar draait het om in dit nieuwe project, met aandacht voor duurzaamheid, groenomgeving en mobiliteit. Iets wat de mensen dan ook aantrekt.

Ook de aansluiting van de PepsiCo chipsoven op het warmtenet werd visueel voorgesteld met een gepaste voice-over. Daarna volgde, naast de toekomst, ook een zwart-wit terugblik op het verleden van de Suikerfabriek, wat bij sommigen duidelijk een nostalgisch gevoel naliet. De fabriek was tenslotte een erg belangrijke werkgever in Veurne en omstreken.

Thuiskomen in het modelappartement

Na een kennismaking op het gelijkvloers volgde de eerste van de 135 treden van de Suikertoren. Op de vijfde verdieping voelde je in de gang al de gezellige warmte van het met vloerverwarming voorziene modelappartement. Mensen konden er rustig rondkijken en zien hoe het écht zal zijn, zal voelen, zal ruiken… Kaarsjes, plantjes, een kookboek: met andere woorden, het modelappartement is af. Ook was er ruimte voor een persoonlijk gesprek waarbij iedere bezoeker uitgebreid de tijd kreeg om vragen te stellen.

 

The only way is up!

Eens op adem gekomen en hun vragen beantwoord, konden de mensen verder naar het hoogste verdiep van de Suikertoren. Daar werd je getrakteerd op een adembenemend zicht over de Veurnse skyline. Hierbij kreeg iedereen uitleg over de stand van zaken van de bouwwerken:

  • De realisatie van fase 1 die momenteel in opbouw is en waarvan al netjes 70 procent verkocht is
  • De deelprojecten Brikkerij I tot en met III (28 woningen en 9 appartementen) die al bewoond zijn sinds begin 2021 met een levendig buurtcomité
  • De eigenlijke Suikertoren die in het voorjaar van 2022 bewoond zal worden

Op het achtste verdiep was er natuurlijk ook tijd voor een verwarmende koffie aan tafel met een spectaculair zicht op het leven. Dat had iedereen wel verdiend na de 135 trappen.

Ook kennismaken met het nieuwste modelappartement met adembenemende zichten over Suikerpark of richting de zee en Grote Markt? Wacht niet langer en maak een afspraak door te mailen naar jean-baptiste.souetre@ion.be of te bellen naar 0477/80.61.11.

Bekijk hieronder de aftermovie van dit geslaagde evenement.

 

Logo ION