Johan Schoonaert van Elektro Schoonaert heeft niet enkel een loft in Suikerpark gekocht, maar voorziet met zijn bedrijf ook de elektriciteit op de site van de Brikkerij. Wij polsten even naar zijn voorliefde voor Suikerpark, en voor Veurne natuurlijk!

Johan, kan je kort wat vertellen over Elektro Schoonaert?

“Dertig jaar geleden ben ik begonnen met Elektro Schoonaert bvba als eenmanszaak. Kort daarna is ook mijn vrouw Hilde in de zaak gestapt. Intussen zijn we uitgegroeid tot een grote speler op de elektriciteitsmarkt en hebben we zo’n 25-tal werknemers vast in dienst en ook nog zo’n 15-tal interimarbeiders en onderaannemers. Wij bieden zowel algemene elektriciteitswerken als verlichting en camerabewaking aan. Sinds tien jaar werkt ook onze zoon Stijn in het bedrijf, hij spitst zich vooral toe op domotica.”

Wat zijn de troeven van jullie bedrijf?

“We vormen een sterk team met ervaren projectleiders. We blijven groeien en onlangs hebben we zelfs een nieuw kantoorgebouw gebouwd. We zijn dan ook steeds op zoek naar ervaren technisch personeel om ons te helpen met deze groei. We zijn zowel actief in grote projecten (industrie, appartementen…) als in de woningbouw en renovatieprojecten.”

Jullie voorzien ook de elektriciteit in de de Brikkerij van Suikerpark, hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?   

“Wij werken al heel lang samen met bouwfirma Furnibo en via hen zijn we in contact gekomen met ION, de projectontwikkelaar van Suikerpark. Intussen hebben we al enkele projecten gerealiseerd met hen, waaronder Vanishing Point in Nieuwpoort. Suikerpark was dan ook een logische volgende stap, omdat wij hier ook zelf een 3KAP Loft gekocht hebben.”

Vertel meer!

“Voor ons is Suikerpark de perfecte locatie, omdat dit zonder twijfel het mooiste stukje groen van Veurne wordt. Het is hier aangenaam wonen voor jong en oud, het ligt dicht bij het centrum van Veurne en binnen Suikerpark zelf valt er van alles te beleven. Wij hebben het appartement voornamelijk gekocht als investering en zullen de loft in eerste instantie gebruiken als modelloft voor onze besprekingen met de kopers van Suikerpark. Later zullen we de loft verhuren of misschien zelf komen wonen.”

In de Brikkerij zijn er ook atelierwoningen beschikbaar. Wat zijn volgens jou de voordelen van wonen en werken op één plek?

“Het allergrootste voordeel is dat er steeds iemand aanwezig is in de zaak. Als je bijvoorbeeld late meetings hebt, is het handig dat je je niet hoeft te verplaatsen.”

Zo is het, Johan! Bedankt voor het interview en nog veel woon- en werkplezier in Suikerpark.

 

 

Logo ION