In Furnevent ging de verkoop van de Skyflats officieel van start. Deze exclusieve appartementen maken deel uit van de twee Suikertorens die dit jaar worden gebouwd in het nieuwe stadsdeel Suikerpark.

De Skyflats op de zevende en achtste verdieping van de twee Suikertorens, zullen een panoramisch zicht bieden op zowel de kust, de polders als de stad. “We bieden onze bewoners zo een uniek zicht aan, op drie verschillende zichtassen”, zegt Matthieu Pacco, projectverantwoordelijke van ION.

Naast de Skyflats, die te koop zijn vanaf 262.000 euro, worden er ook comfortabele parkflats (vanaf 181.500 euro) en startflats (vanaf 150.000 euro) aangeboden. Er komen in beide Suikertorens 68 appartementen. De Skyflats zullen met hun hoogte van meer dan dertig meter de hoogste appartementen in Veurne worden.

Projectontwikkelaar ION pakte donderdag uit met een wedstrijd waarbij de eerste tien kopers een elektrische fiets kunnen winnen. “Met die actie willen we het duurzame karakter van het nieuwe stadsdeel in de verf zetten en willen we de toekomstige bewoners motiveren om ons in deze visie te volgen”, zegt Pacco. “Binnenkort beginnen we al met de wegenwerken. Midden dit jaar start dan de bouw van de huizen in de Brikkerijstraat. Die moeten in het najaar van 2020 af zijn. Deze zomer starten we dan met de bouw van de Suikertorens. Die werken moeten tegen eind 2021 afgerond zijn.”

“De eerste tien kopers maken kans op een elektrische fiets. Zo zetten we het duurzame karakter van het stadsdeel in de verf”

Donderdag was er ook een preview te zien van de Suikertoren, met nieuwe simulatiebeelden en een uitgebreide virtuele 3D-rondleiding door het Suikerpark. Ook de grote houten maquette van het nieuwe stadsdeel was er te bewonderen. Er was extra toelichting van burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) en van Geert Sanders, algemeen directeur van WVI.

De oude suikerfabriek sloot in 2005 de deuren. Daarop werd de 49 hectare grote site gekocht door WVI. Het project Suikerpark is een publiek-private samenwerking tussen de Stad Veurne en de WVI enerzijds, en projectontwikkelaar ION anderzijds. Het stadsdeel wordt op een duurzame manier geherdefinieerd. Vijftien hectare wordt ingericht als natuurpark, zestien als bedrijventerrein. De woonzone van veertien hectare zal bestaan uit een vijfhonderdtal woningen, diverse werkplekken en een stadspark. (smk)

Bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190118_04111794

 

Logo ION