De werken zijn volop aan de gang, hoog tijd om een update van de werken te vragen bij Wouter Vantornout, project developer bij ION.

Brikkerij I en II

De ruwbouw, het metselwerk en het voegwerk van de gevels zijn klaar. “Brikkerij 2 is intussen al volledig van ramen voorzien, dus nu zijn we volop bezig met de ramen in Brikkerij 1. Dit betekent dat de Brikkerijen stilletjesaan hun definitieve look krijgen. In Brikkerij 2 is de verdere afwerking al goed opgeschoten: de dekvloer en tegelvloer zijn overal aanwezig en er wordt volop ingezet op de afwerking van de laatste binnendeuren en keukens. Ook Brikkerij 1 is al voorzien van technische leidingen, de verdere afwerking volgt zodra de woningen wind- en waterdicht zijn.”

Brikkerij III

Ook hier is de ruwbouw zo goed als afgerond. “De ramen laten hier nog even op zich wachten, maar je kan de lichtrijke ruimtes al duidelijk onderscheiden”, aldus Wouter.

Suikertoren 

In Suikertoren is de parkeergarage succesvol afgedekt met de vloerplaat van het gelijkvloers en de wachtwapening werd waar nodig geplaatst. “Nu kunnen we ons volledig concentreren op het centrale gedeelte waar de muziekschool en de handelspanden komen. De ruimtes zijn hier dikwijls dubbel zo hoog, vandaar de hoge verticale betonwanden die je de laatste weken op de site zag staan. Hiermee creëren we een ruime en open inkomhal in de muziekschool en de handelspanden met een fantastisch ruimtegevoel, een echte meerwaarde dus. Daarna volgt de opbouw van de structuur van de appartementen, van het gelijkvloers tot de achtste verdieping.”

Je leest het, de bouwwerken lopen als een trein. Wil je op de hoogte blijven van de laatste Suikerparknieuwtjes? Hou dan zeker www.suikerpark.be in de gaten!

Met dank aan Lucas Dewaele voor de foto’s.

Logo ION