Op de gelijkvloers van de Suikertorens is de aanbouw van het nieuwe hoofdkwartier van de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten (StAPwest) opgestart. De nieuwe muziekschool biedt verbeterde voorzieningen en state-of-the-art faciliteiten voor muziek-, dans- en woordkunstopleidingen en wordt gezien als een absolute parel voor de stad Veurne. De foyer en het atrium zullen dienen als een verlengstuk van het Suikerplein en de rode gloed van de theaterzaal zal ook ’s nachts een identiteit geven aan de academie en het Suikerplein. Daarnaast beschikt het gebouw ook over flexibele ruimtes en een aangenaam binnenklimaat.

De eyecatcher is ongetwijfeld de theaterzaal in schelpvorm die zorgt voor een optimale akoestiek. Het plafond wordt ontdubbeld door schuine panelen, waarin de trussen voor techniek en belichting worden geïntegreerd, waardoor naast het akoestisch comfort ook ingezet wordt op een aangename ruimtebeleving.

 

Maatschap Suikerbeat, bestaande uit: aannemer Alheembouw en architecten Architectenatelier Vyvey&Partners en A2D met studiebureaus Eva-International (akoestiek), Ingenium (technieken) en Establis (stabiliteit)Architectenatelier Vyvey&Partners en A2D met studiebureaus Eva-International (akoestiek), Ingenium (technieken) en Establis (stabiliteit), overtuigde met hun duidelijk concept en de ambitie om een nieuwe, bruisende plek te creëren in de stad Veurne. Hiernaast werd ook meegedacht over de impact voor de nabije omgeving en de identiteit van het Suikerplein en Suikerpark.

Maandag 13 maart starten ze met de inrichtingswerken in de plint van de Suikertoren. Het gebouw is ontworpen door het team van Maatschap Suikerbeat en bestaat uit aannemer Alheembouw en architecten Architectenatelier Vyvey&Partners en A2D, evenals studiebureaus Eva-International, Ingenium en Establis.

Vanaf het schooljaar 2024-2025 zullen de eerste muzieknoten weerklinken door de gangen van de vernieuwde muziekschool.

Ontdek het volledige artikel en bekijk de video.

Logo ION