Heb je al wat zien bewegen op de site van Suikerpark? Dat is goed mogelijk want sinds enkele dagen zijn we gestart met de effectieve werken voor de eerste fase van dit nieuwe stadsdeel! Benieuwd wat er allemaal in fase 1 zit vervat? Wij maakten een overzicht van alle stappen in fase 1 met opleveringstermijnen. Ontdek het overzicht hieronder!

Fase 1: een overzicht

In fase 1 worden de omgevingswerken in de Brikkerijstraat, Suikerbietstraat, het Pulppad en het Suikerpad uitgevoerd en wordt het warmtenet aangelegd. Daarnaast voorzien we in de eerste fase ook de bouw van De Brikkerij 1, 2 en 3 en zal ook de architecturale Suikertoren uit de grond rijzen.

Omgevingswerken

Wegenis Suikerpark

De komende maand worden de bomen langs de Brikkerijstraat gerooid. Daarnaast wordt ook de werfweg aangelegd die ontsluiting zal geven aan de woningen op het einde van de Brikkerijstraat. Ten slotte worden ook de garages op het einde van de Brikkerijstraat afgebroken. Eens deze werken zijn afgerond, beginnen we aan de nutsleidingen, de riolering en de onderfundering van de Suikerbietstraat, de Brikkerijstraat en het Pulppad. Vanaf augustus wordt de wegenis aangelegd, startende met de bovenbouw van de Brikkerijstraat. De afwerking van de Brikkerijstraat, de Suikerbietstraat, het Pulppad en het Suikerpad (fietspad) wordt samen met de groenaanleg voorzien in mei 2020.

Suikerplein en stadspark

Daarna beginnen we aan de aanleg van Suikerplein en het stadspark. Deze werken zullen een klein jaar duren en zouden tegen het najaar van 2021 afgerond moeten zijn.

Warmtenet

Momenteel treffen we ook alle voorbereidingen voor de aanleg van een warmtenet. Via een warmtenet kan er gemakkelijk en zonder aanpassingen telkens overgeschakeld worden op de meest gunstige warmtebron van dat moment, wat het verwarmingssysteem bijzonder future proof en voordelig maakt. Tegen de zomer van 2020 zou het warmtenet getest en bruikbaar moeten zijn.

Bouwvolumes

De Brikkerij 1 en 2

De Brikkerij is het eerste deelproject van Suikerpark. De Brikkerij 1 en 2 is een mix van praktisch ingerichte rijwoningen met 2 of 3 bouwlagen en 3 tot 5 slaapkamers. Hier worden ook atelierwoningen gebouwd die een kant-en-klare oplossing bieden voor wie zijn beroep in het comfort van zijn eigen huis wil uitoefenen. De woningen in De Brikkerij 1 en 2 bieden een mooi zicht op Suikerpark en hebben een overdekte parking en een eigen tuin. De start van de bouw van deze woningen is voorzien voor mei 2019. Normaal zullen de eerste bewoners naar hun woning in Suikerpark kunnen verhuizen tegen de zomer van 2020.

De Brikkerij 3

De Brikkerij 3 is de spreekwoordelijke poort tot Suikerpark en wordt in een toparchitectuur gegoten. De 9 appartementen in dit kleinschalige deelproject hebben één, twee of drie slaapkamers en een privéterras. De werken aan De Brikkerij 3 starten in mei 2019 en de oplevering is voorzien voor het najaar van 2020.

Suikertoren

Suikertoren wordt de eyecatcher van Suikerpark. De start van de bouwwerken van deze architecturale toren is gepland tijdens de zomer van 2019. Deze werken zullen ruim twee jaar duren. De eerste bewoners zouden dan ook in de zomer van 2021 hun intrek moeten kunnen nemen in hun startflat, parkflat of skyflat.

Alle bovenvermelde termijnen zijn richttermijnen en onder voorbehoud van wijzigingen in de planning en onvoorziene omstandigheden. Via de blog houden we jullie graag op de hoogte van het verloop van de werken. Heb je vragen over de werken in fase 1 van Suikerpark? Neem dan gerust contact met ons op.

Logo ION